Blog List

Što trebate znati o recikliranju kartonskih kutija

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

S kartonskim kutijama srećemo se tijekom cijelog svog života, kako kod kuće, tako i na poslu. Na raspolaganju nam je mnogo različitih vrsta kartonskih kutija različitih namjena. Kada malo razmislimo, koriste se posvuda.

Postoje dvije vrste kartonskih kutija: valovite i one koje nisu valovite.

Kutije različitih veličina i jačina koriste se za različite namjene. Od malenih kutija za poklone malenih predmeta pa sve do velikih kutija koje trebaju biti izdržljive kako bi se u njima mogli prenositi veliki predmeti.

O konstrukciji same kutije ovisi njena izdržljivost, ponekad je kutija od kartona čvrsta poput šperploče, ali je puno lakša pa se stoga i koristi zbog te prednosti. To je izuzetno važno kada postoji ograničenje težine predmeta kojeg šaljemo ili prevozimo.

Jedna od najvažnijih prednosti kartonskih kutija je ta da se mogu reciklirati. Recikliranje kartonskih kutija je dobro za okoliš. Osim očite prednosti samog recikliranja - manje posjećenih stabala za nove kutije, postoji još razloga zašto bi ih trebali reciklirati. Razgradnjom kartona nastaje metan,a spaljivanjem se oslobađa ugljični dioksid. Oba plina utječu na klimatske promjene. Sada  nam je svima jasno zašto trebamo obratiti pozornost na recikliranje.